Storten op hoogte

Betonpompbedrijf Nijwa BV heeft reeds vele jaren ervaring met het verpompen van beton ten behoeve van hoogbouwprojecten. De vraag naar betonpompen voor deze toepassing komt steeds vaker voor vanwege het feit dat:

  • Torenkranen veelal een tekort hebben aan capaciteit en efficiënter kunnen worden ingezet voor overige werkzaamheden en er dus een besparing op kraan- en arbeidskosten aanwezig is.
  • Op bouwlocaties weinig tot geen ruimte is om bijvoorbeeld een extra torenkraan te installeren.
  • Er gewoon doorgestort kan worden bij weersomstandigheden waarbij er niet meer met een torenkraan gestort kan worden.
  • De beton middels (rond)verdeelgieken eenvoudig kan worden verdeeld en er dus minder fysieke arbeid bij de betonbouwer of stortploeg noodzakelijk is.
Nijwa heeft de afgelopen jaren verschillende hoogbouwprojecten in Nederland, in samenwerking met betonbouwers of stortploegen, met een positief resultaat afgerond. Hierbij wordt standaard gebruik gemaakt van een stationaire/mobiele betonpomp met stijgleidingen, appendages en standaard leidingen/slangen of een (rond)verdeelgiek op vloerniveau.
 
De keus voor standaard leidingen/slangen en/of (rond)verdeelgieken ligt geheel bij onze opdrachtgevers en de toepassing. De laatste tijd wordt er steeds meer gebruik gemaakt van eenvoudige rondverdelers op zowel vloerstorts als bij tunnelbouw.
 
Onze compacte rondverdelers hebben een 12 meter of 15 meter radius en een tweedelige handbediende verdeelarm. De rondverdeler kan als hulpmiddel op de vloer worden ingezet om de fysieke arbeid te verlichten. Het voordeel van de door Nijwa geleverde rondverdelers is dat deze zowel horizontaal als verticaal kunnen worden toegepast met behulp van een handmatig te bedienen hydraulisch systeem.
 
Er kan tevens voor gekozen worden om de rondverdeler op een zelfklimmende kist te plaatsen, zodat deze continu op de stortlocatie aanwezig is. Indien dit gewenst wordt dienen we de details met de leverancier van de klimkist door te nemen.