Over ons

Betonpompbedrijf Nijwa BV maakt sinds 1967 deel uit van de AGAR Holding. In dat jaar nam Betoncentrale Twenthe BV het Cement - en Silobedrijf Nijwa N.V. over van de oprichters Nijhof en Wagener (Nijwa). In hetzelfde jaar werd ook de eerste betonpomp aangeschaft. In 1976 werd de naam gewijzigd zoals we die nu nog steeds kennen: Betonpompbedrjf Nijwa B.V. Vanaf de jaren ’80 gaan de ontwikkelingen snel en wordt Nijwa een landelijk opererend betonpompbedrijf. Tegenwoordig ziet u onze pompen op vele projecten in Nederland en inmiddels ook Duitsland. Voorbeelden van aansprekende bouwwerken waar wij in de loop der jaren aan meegewerkt hebben zijn de Coentunnel, de  Westrandweg, de Noord Zuid Lijn en de Erasmusbrug.

De kern van ons bedrijf wordt gevormd door onze vakbekwame medewerkers. Stuk voor stuk toegewijde en vaak zeer ervaren personen die zich maximaal inzetten om onze klanten te bedienen en zoeken naar oplossingen in plaats van uit te gaan van beperkingen.

Wij beschikken over een compleet assortiment betonpompen met een grote variëteit aan gieklengtes en capaciteiten. Met onze leidingpompen kan beton, met behulp van stijg- en grondleidingen, verticaal tot een hoogte van 150 meter en horizontaal tot een lengte van 300 meter verpompt worden. Wij kunnen beton storten op locaties waar weinig ruimte beschikbaar is (zoals in hallen, kruipruimtes en kelders). Ook kan Betonpompbedrijf Nijwa schuimbeton en vloeispecie voor o.a. vloeren leveren en verwerken.Schuimbeton wordt gebruikt in de woning-, utiliteits-, grond-, weg- en waterbouw. Het product is duurzaam, licht, sterk, uitstekend isolerend en zettingsvrij. In het kader van verduurzaming van woningen wordt schuimbeton vaak toegepast bij de vervanging van houten vloeren.

Waarom kiezen klanten voor het verpompen van beton voor Nijwa? Omdat:

  • het een veilige en ergonomisch vriendelijke wijze van verwerken is;
  • het moeilijk bereikbare plaatsen bereikbaar maakt;
  • het gemakkelijk, kostenbesparend en gebruiksvriendelijk is;
  • het een regelmatige doorvoer en nauwkeurige betonverdeling mogelijk maakt.

Betonpompbedrijf Nijwa BV Bedrijfsfilm