Betonpompbedrijf Nijwa als eerste betonpompbedrijf in Nederland gecertificeerd voor Veiligheidsladder (SCL)

Met de ontvangst van het certificaat is het  officieel: Betonpompbedrijf Nijwa is door SKG-IKOB gecertificeerd voor de Veiligheidsladder!

Daarnaast zijn we opnieuw gecertificeerd voor VCA* en ISO 9001.

Als Twents bedrijf zijn we normaal gesproken vooral nuchter. Maar nu zijn we oprecht trots dat Nijwa het eerste betonpompbedrijf in Nederland is dat gecertificeerd is voor de Veiligheidsladder. We stappen in op SCL-Light-trede 2 en hebben de ambitie uitgesproken om volgend jaar voor trede 3 te gaan. Nu er een goede basis ligt is dat volgens de auditoren geen hele grote stap.

Dit certificaat is een mooie en logische aanvulling op het VCA*-certificaat dat we al hadden. Vanaf 1 januari stellen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, certificatie volgens de Veiligheidsladder verplicht in aanbestedingen of contracten. Aangezien Nijwa op dit moment het eerste en vooralsnog enige betonpompbedrijf in Nederland is dat hiervoor gecertificeerd is, gaan wij er vanuit dat onze inspanningen beloond zullen worden met vele aanvragen en opdrachten van partijen die de GCVB hebben ondertekend.

Het beste bewijs dat onze veiligheidscultuur op orde is vonden de auditoren tijdens een bezoek aan een project. Op de vraag “wat betekent veiligheid voor jou? ” zei machinist Danny spontaan: “GHGB en ABC”. Op de vragende blikken van de auditoren antwoordde Danny: “Geen Helm, Geen Beton” en “Always Be Careful”. Toen hij kort daarna een aantal bouwvakkers aansprak op hun veiligheidsgedrag bleek dat het niet alleen bij loze woorden bleef, maar dat de veiligheid werkelijk goed verankerd zit. 

Onze dank gaat uit naar al onze medewerkers. Onder het motto “Wij werken veilig of we werken niet” zijn we samen dit traject ingegaan en hebben we belangrijke stappen gezet op gebied van veiligheid, bewustzijn en betrokkenheid. Ook hebben we de “Nijwa 10 Gouden Veiligheidsregels” geïmplementeerd. Onveilige situaties en mogelijke verbeteringen worden nu vaker gemeld en opgevolgd. Daardoor kan Betonpompbedrijf Nijwa haar werkzaamheden veiliger en beter uitvoeren.