Vloeispecie - zelfnivellerend zand-cement

Vloeispecie is een vloeibare, zelfnivellerende zand-cement specie en is de vervanger van de stampbetonvloer die met de kubel wordt gestort. Men spreidt het beton met schep en hark tot een egale laag. Vanwege de zware lichamelijke arbeid is men overgegaan op speciepompen, die door slangen de vloeispecie aanbrengen.

Toepassingsmogelijkheden
Als we het aanbrengen in een laagdikte van 2,5 à 3 cm op een uitgevlakt zandbed, ontstaat een zeer vlakke hoogwaardige werkvloer met een volumieke massa van 2100 kg/m3. Vloeiwerkvloeren kunnen dienst doen als werk- of isolatievloer. Op de bouwplaats vormt de werkvloer de laag tussen de zandbedding en de nieuw te storten betonvloer. Hierop wordt het betonijzer gemonteerd, waarna de beton gestort wordt. Werkvloeren zijn er in twee varianten:
  • Werkvloer van vloeispecie (2100 kg/m3).
  • Isolerende werkvloer van schuimbeton (< 2100 kg/m3).
De mobiele speciepompen die hiervoor worden ingezet, zijn compleet geautomatiseerd en staan garant voor een constante kwaliteit.
 
Voordelen
Betonpompbedrijf Nijwa is specialist in het verpompen van vloeispecie op elke gewenst locatie in de weg- en waterbouw, utiliteits- en woningbouw en agrarische sector. De modernste pompen, de eigen technische dienst en de betontechnologisch geschoolde en ervaren machinisten staan garant voor kwaliteit en goede oplossingen op de bouwplaats zelf. Vloeispecie kan snel en gemakkelijk worden verwerkt omdat het vanzelf uitvlakt door het hoge vloeiend vermogen.
 
Vloeispecie heeft een hoge vlakheid, gegarandeerde dekking en gemakkelijk en praktisch overal aan te brengen. Ook heeft vloeispecie een regelbare vloeibaarheid, goede druk- en treksterkte en is een efficiënte, tijd- en kostenbesparende productie. Daarnaast is het ongevoelig voor vocht, schimmel, rotting, ongedierte, zuren, extreme weersinvloeden en grote temperatuur schommelingen en is brandwerend en volledig recyclebaar.
 
Bekijk hier de brochure van vloeispecie.
 

* Verplichte velden